Bevásárlókosár

Kerékpárok üzembe helyezése

Az első beállítás kulcsfontosságú esemény egy kerékpár életében, hiszen ezen múlik a bicikli használatának élménye, a közlekedés biztonsága, az alkatrészek élettartama és nem utolsó sorban a gyártói garancia érvényesíthetősége. Az üzembe helyezés nem egyenlő az összeszereléssel, hanem azon túl az alkatrészek finomhangolását jelenti!
Az üzembe helyezésnek tartalmaznia kell a fékek, váltók, hajtómű, kormánycsapágy beállítását, a kerekek centírozását, stb.

A BicikliCentrumban vásárolt új kerékpárok üzembe helyezését kizárólag az alábbi esetekben végezzük el:

• személyes átvétel
• saját autós kiszállítás
• minden felnőtt tricikli

A felsoroltaknál az üzembe helyezés ingyenes!

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy házhoz szállítás esetén a futárszolgálatok nem vállalnak felelősséget a kiálló alkatrészek épségéért, ezért a kormányt síkba fordítjuk, a pedálokat nem tekerjük be és gyerekbicikli esetén a hozzá tartozó támasztókerekeket sem szereljük fel. Gyártótól függően előfordulhat, hogy a kerékpár csak részben van összeszerelve.

Soha ne próbálkozzon házilag beállítani a kerékpárt! Fontos szem előtt tartani, hogy a nem megfelelő beállítások veszélyeztetik a bringás testi épségét, a körülötte közlekedők biztonságát és az alkatrészek (fékek, váltók, hajtás, stb.) idő előtti elhasználódását okozzák. Arról nem is beszélve, hogy nagyon bosszantó tud lenni, ha egy jó bringa nem hozza azt a felhasználói élményt, amit elvárunk tőle.