BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

Általános szerződési feltételek

1. A szerződési feltételek alapfogalmai

 

1.1 Szolgáltató adatai

2M Sport Kerekedelmi és Szolgáltató Kft.
Székhelye: 1164 Budapest, Garmada utca 6.
Átvevőpont: 1165 Budapest, Újszász u. 45/b T. épület Garázs


Adószám: 23716263242
EU Adószám: HU23716263
Cégjegyzék szám: 01-09-974951
Előre utalás esetén az alábbi számlaszámra utalhat (CIB Bank):
GIRO: 10700770-69555895-51100005
IBAN (HUF): HU96-1070-0770-6955-5895-5110-0005
IBAN (EUR): HU54-1070-0770-6955-5895-5000-0005
SWIFT: CIBHHUHB
 

1.2 A vásárló, vagy megrendelő

Aki a webáruház-szolgáltatást igénybe veszi, azaz a 2M Sport Kft. által üzemeltetett biciklicentrum.hu webáruáz internetes felületén regisztrálja magát és e felületen keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.
 

1.3 A szállító adatai és a szállítás költsége

Áruinkat a GLS futárszolgálat, illetve a Complexpressz a vele kötött szerződés értelmében a saját általános szerződési feltételei alapján szállítja.

 

2. A szerződési feltételek célja

A 2 M Sport Kft., a biciklicentrum.hu webáruház szerződési feltételeit azért adta ki, hogy ebben részletesen szabályozza a webáruház-szolgáltatással és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a szolgáltató és a vásárló jogait, kötelezettségeit és egyéb, a webáruház-szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket. A webáruház szerződési feltételei a 2M Sport Kft. és a vele szerződéses kapcsolatba lépő vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a szolgáltató webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak.
 

2.1 A webáruház szerződési feltételek közzététele

A webáruház szerződési feltételek vásárló által történő elfogadása a webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A feltételek elfogadásának minősül, ha a vásárló a szolgáltatást igénybe veszi, azaz regisztrálja magát. Amennyiben az utolsó belépés óta eltelt idő alatt a webáruház szerződési feltételek módosultak, úgy azt az ÁSzF menüpontban a "Módosítva" címszó alatt megtalálja.
 

2.2 A Webáruház szerződési feltételek hatálya

A 2M Sport Kft. fenntartja a jogot, hogy a webáruház szerződési feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. A webáruház szerződési feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. A webáruház szerződési feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a webáruház-szolgáltató a webáruház-szolgáltatást biztosítja.
 

3. A webáruház-szolgáltatás

A 2M Sport Kft. a vásárló részére az alábbi feltételek szerint nyújtja a webáruház-szolgáltatást.

3.1 A webáruház-szolgáltatás területi hatálya

A webáruház-szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. A 2M Sport Kft. azonban kizárólag a Magyar Köztársaság területére címzett megrendeléseket fogad el. A Magyar Köztársaság területén kívüli postai, illetve egyéb címre történő szállítás tehát nem lehetséges, minden ilyen megrendelés és a regisztráció, annak ellenére hogy a regisztráció és a rendelés lehetősége ettől függetlenül fennáll, érvénytelennek minősül, és törlésre kerül.
 

3.2 A regisztrációhoz szükséges adatok

 • Egyedi felhasználói név
 • Egyedi és érvényes e-mail cím
 • A felhasználó neve
 • Élő, és érvényes magyarországi mobiltelefonszám

3.3 Rendeléshez szükséges további adatok

 • Számlázási név (Valós név, nem kitalált név vagy becenév)
 • Számlázási cím, melyekre cégünk a számlát kiállítja (magyarországi)
 • Szállítási cím, amennyiben különbözik a számlázási címtől (ha külföldi a cím, akkor a szállítási költség változhat)
 • Kapcsolattartó telefonszáma (élő és érvényes magyarországi mobiltelefonszám)

Amennyiben ezen adatok értelmezhetetlenek/nem valósak/nem hitelesek, ezen rendelések automtikusan törlésre kerülnek. Az adatok tárolására, archiválására, és kezelésére a 2M Sport Kft.-t bízta meg. 2M Sport Kft. bizalmasan kezeli az adatokat és azokat a fennálló jogviszony alapján harmadik félnek nem adja ki, és szerverein biztonságos módon tárolja. Biztonságos tárolás alatt értjük a megfelelő jelszavakkal, és csak lokális hozzáférési lehetőséggel védett adatbázist, melynek fájljai szabadon nem böngészhetőek. Lásd a 6. pontot (adatvédelmi nyilatkozat)! 

3.4 Szállítás időtartamának felelősségi nyilatkozata

A 2MSport Kft. és az általa üzelemtetett Biciklicentrum.hu nem vállal a csomagok kiszállítására sem minimum, sem maximális határidőt, ugyanis ez függhet az árukészlettől, a beszállítóktól, a futárszolgálatoktól és egyéb körülményektől. Cégünk a tőle telhető leggyorsabb módon szolgálja ki a rendeléseket.

4. A webáruház szerződés létrejötte és módosítása

 

4.1 Általános jellemzők

A szerződés a szolgáltató internetes felületén történő regisztrációval, a jelen szerződési feltételek elfogadásával jön létre. A webáruházban való vásárlás feltétele a regisztráció. A megrendelések akkor jönnek létre, amikor a vásárló a megrendelést végső formájában jóváhagyja. A 2M Sport Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a regisztráció adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse.
 

4.2 Regisztráció

A webáruház-regisztráció során a vásárló adatai megadása után rendelkezik a rendelés leadásának képességével. A vásárló a termékkínálatból bejelentkezés nélkül szabadon válogathat, azokat kosarába helyezheti. A vásárló felhasználói nevével és jelszavával tud bejelentkezni a boltba.
 

4.3 Megendelés módosítása, törlése

A 2001 évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a megrendelő felé azonnal értesítést küld a webbolt szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Amennyiben a megrendelőhöz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a megrendelő ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. A 2M Sport Kft. a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a megrendelőnek rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a megrendelő e-mailben értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen (az ügyfélszolgálat elérhetőségein) van lehetőség rendelésének visszavonására.
 

4.4 Fizetési feltételek

Webáruházunkban vásárolt termékeket két féle módon tudja kifizetni.

 • A megrendelt termékeket utánvételes csomagként kapja meg, tehát átvételkor fizeti a vételárat és a szállítási költségeket.
 • A megrendelt termék(ek) árát utalhatja bankszámlánkra. Az összeg beérkezésekor a banki jóváírási és a lekönyvelési bizonylatot e-mailben megkapja. Kérjük a  kiszállítási költséget ne felejtse a termék árával egy időben utalni!
 • A megrendelt áru személyesen budapesti telephelyünkön, készpénzfizetéssel átvehető.
  Személyes átvétel esetén az árut rendelésének leadása után kizárólag a 1165 Budapest Újszász u. 45/b T. épület Garázs címen veheti át.

Kérjük minden esetben várja meg míg munkatársunk felveszi a kapcsolatot Önnel és időpontot egyeztetnek!

4.5 Sikertelen kézbesítés esetén

Általános kiszállítási határidőnél a szállító két alkalommal kísérli meg a megrendelt áruk átadását. Ezután a megrendelést az eladó érvénytelennek nyilvánítja és törli.
Személyes átvétel esetén az eladó 14 napig tartja lefoglalva a megrendelő számára az árut. Ezután a megrendelést az eladó érvénytelennek nyilvánítja és törli.
 

4.6 Rendeléskövetési szolgáltatás

A rendeléssel kapcsolatos kérdéseiről az ügyfélszolgálat nyújt tájékoztatást, valamint rendelésének státuszát a boltban is megtekintheti.

 

5. A vásárló jogai és kötelezettségei

 

5.1 Az elállás joga

A vásárlónak 8 napig jogában áll a megrendelt terméket a szolgáltató részére hiánytalanul visszaküldeni. A 17/1999. (II. 5.) kormányrendelet – Távollévők között kötött szerződésekről – értelmében a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. A vitás esetek elkerülésére a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról az eladó videofelvételt készít. Az eladó köteles az áru ellenértékét a csomag készhezvételétől számítva 30 napon belül visszajuttatni a vásárlónak. Az elállásra nyitva álló 8 munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a vásárló a csomagot átvette.
 

5.2 A 2M Sport Kft. esetleges kára

Amennyiben a visszahozott áruról kiderül hogy károsodott, és ez a károsodás a nem rendeltetésszerű használat miatt következett be, a fenti rendelet értelmében a termékben okozott értékcsökkenés megtérítését a 2M Sport Kft. követelheti a megrendelőtől.
 

5.3 A 2M Sport Kft. felelőssége nem terjed ki

A felhasználó hanyagsága által okozott visszaélésekre (pl.: jelszó harmadik személynek történő kiadása), azokért anyagi illetve erkölcsi felelősséget nem vállal. A rendszer által digitálisan rögzített és archivált adatok alapján ítéli meg a vitás helyzeteket, ezek vonatkozó részeit a vásárló kérésére rendelkezésére bocsájtja.
 

5.4 Garancia

Az eladó garanciát csak azokra a termékekre tud adni, amelyre a gyártó is garanciát vállal és termékét  Magyarországon (is) forgalomba hozza. A számla ebben az esetben, jótállási jegyként is szolgál, külön jótállási jegyet nem adunk, kivéve azok a termékek, melyekhez a gyártó külön mellékel.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.