BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

Monthly Archives: October 2016

  1. Elindult a BRINGAMAX program

    Bringamax néven a biztonságos kerékpározás érdekében indított átfogó kampányt a rendőrség és a kerékpár-forgalmazók szövetsége.

    Hiába kötelező néhány fontos tartozék a bicikliken, előfordul, hogy már vásárláskor hiányoznak a legfontosabbak. Például világítás, fényvisszaverő macskaszem vagy csengő nincs a kerékpáron. Ezért indított közös kampányt a rendőrség és a kerékpár-forgalmazók szövetsége, a cél, hogy minél több megfelelően felszerelt kerékpár legyen az utakon.

    BringaMax Program

    Az úgynevezett Bringamax program lényege, hogy azok a biciklik, amelyeknek már a vásárláskor hiánytalan a felszereltségük, igazoló matricát kapnak. Ezeket a vevő is könnyen felismerheti, és bízhat abban, hogy az üzletből megfelelően felszerelt kerékpárt vihet haza. A biztonságos felszerelést jelző matrica nálunk is megszerezhető. Évente csaknem

    Bővebben
  2. Adókedvezmény bringával munkába járóknak

    Adókedvezménnyel támogatnák a kerékpáros közlekedést egy új javaslatcsomag szerint, amit Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos jegyez.

    Adókedvezmény bringával munkába


    Ha a javaslatcsomagot elfogadják a munkáltatók az eddigieknél kedvezményesebb adózás mellett támogathatnák biciklivel munkába járó dolgozóikat. Jobb kondíciókkal vehetnének a munkatársaiknak BuBi-bérletet, valamint szintén kedvezményes adózással vehetnének kerékpárt az alkalmazottaknak.
    2017-re lehet törvény a javaslatból, ha kormány elfogadja. A példát Óbuda önkormányzata adta. A III. kerületi önkormányzat munkatársai idén tavasz óta napi 400, havi 8 ezer forinttal gazdagodhatnak (Erzsébet-utalvány formájában), ha kerékpárral járnak dolgozni. Ezt a lehetőséget mostantól kiterjesztik a kerületben, és már az összes, önkormányzati fenntartású in

    Bővebben