BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

Monthly Archives: January 2014

 1. Hahó! Esik a hó!

  Hólánc a kerékpárra? Igen! Könnyen felszerelhető, biztonságos kiegészítő a fagyos napokra.

  Hólánc kerékpárra

   

  Kissé későn, de leesett az első hó. Ilyenkor csak a legelszántabb bringások pattannak nyeregbe, néhányan pedig kipróbálják, milyen a hóban tekerni. Ha csak mókázunk, annak 10 perc után vége, de ha komolyan kerékpárral akarunk közlekedni, akkor jöhet a Bike Spikes. Ez a bicikli hólánc a holland tervező,  Cesar Van Rongen remek találmánya. A havas napokra nem kell szöges gumit szerelni a felnikre, ugyanis a  Bike Spikes könnyen a meglévő köpenyre "húzható".

  Hólánc kerékpárra

  A szerkezet hat darab rugalmas, tüskés részből áll, amiket egy  feszí

  Bővebben
 2. Megjelent a Millenáris Velodrom rekonstrukciójának nemzetközi tervpályázata

  Január végéig választ a bírálóbizottság a Millenáris Velodrom felújítására érkezett 29 tervpályázat közül. Az új létesítmény a kerékpár- mellett a tornasport új központja lesz.

  Millenáris Velodrom

   

  A ”stadion a stadionban” megoldással készülő új nemzeti aréna és a környezetében felépülő sportpark az egész magyar sport szempontjából kiemelkedő fontosságú beruházás, hiszen a labdarúgás mellett szinte az összes olimpiai sikersportágat kiszolgálja majd - hangsúlyozza az NSK.
  A Millenáris Velodrom tervpályázatán indulóknak egy olyan sportlétesítmény terveit kell elkészíteniük, amelyben elfér egy fedett, 250 méteres, nemzetközi szabványnak megfelelő kerékpáros-pálya, egy BMX-gyakorló pálya, a középső részén pedig a magyar tornasport új központját lehet kiépíten

  Bővebben
 3. Világít a kerékpárváz?!

  Új megoldást fejlesztettek ki az éjszaka is bringázók védelmére. A kerékpár váza, pontosabban a váz festése a napenergiának köszönhetően világít.

  Világító kerékpár

  Sokan télen sem hagynak fel a kerékpározással, különösen amikor még nem vesznek erőt a mínuszok. Csakhogy ilyenkor a nappalok egyre rövidebbek lesznek és a hazafelé tartó utat a legtöbb bringásnak sötétben kell megtennie. Ez előtérbe helyezi a láthatóságot, mint biztonságtechnikai kérdést. A szürkület, köd, sötétség vagy a hosszabb fékút veszélyes tényezők, különösen az autóutakon áthaladó kerékpárosoknak. Ha a bringás nem használ megfelelő világítást, jelentősen megnő a balesetveszély.
  Nagy segítség lehet egy olyan kerékpár, melynek vázát napenergiával aktiválható festékkel vonják be, mely így sötétedés után i

  Bővebben