BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

Megjelent a Millenáris Velodrom rekonstrukciójának nemzetközi tervpályázata

Január végéig választ a bírálóbizottság a Millenáris Velodrom felújítására érkezett 29 tervpályázat közül. Az új létesítmény a kerékpár- mellett a tornasport új központja lesz.

Millenáris Velodrom

 

A ”stadion a stadionban” megoldással készülő új nemzeti aréna és a környezetében felépülő sportpark az egész magyar sport szempontjából kiemelkedő fontosságú beruházás, hiszen a labdarúgás mellett szinte az összes olimpiai sikersportágat kiszolgálja majd - hangsúlyozza az NSK.
A Millenáris Velodrom tervpályázatán indulóknak egy olyan sportlétesítmény terveit kell elkészíteniük, amelyben elfér egy fedett, 250 méteres, nemzetközi szabványnak megfelelő kerékpáros-pálya, egy BMX-gyakorló pálya, a középső részén pedig a magyar tornasport új központját lehet kiépíteni.
Vígh László, a kiemelt sportlétesítmények fejlesztéséért felelős kormánybiztos megjegyezte: a Millenáris sokak szerint a magyar sport, illetve versenysport bölcsője. Itt játszott először nemzetközi mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott.
A kerékpáros viadalok mellett az elmúlt évtizedekben atlétikai és tornaversenyt, boksz- és jégkorongmeccset, és még autós rodeót is rendeztek a létesítményben.
„Most mi is arra törekszünk, hogy a régi Millenáris Velodrom szellemiségét megőrizve, egy új modern létesítményt építsünk fel, amely a kerékpárosok mellett a tornasport igényeit is kiszolgálja” - mondta Vígh.

Forrás: MTI

← Előző Következő →