Bevásárlókosár

Blog

 1. Az új konstrukció leválthatja a hagyományos háromkerekűt

  Gavin Smith tervezőnek nem csak a dizájn sikerült tökéletesre. Frissen tervezett kerékpárja segít a fogyatékkal élőknek és/vagy egyensúlyzavarral küzködőknek megtapasztalni a kerékpárás örömét.

  Az új konstrukció leválthatja a hagyományos háromkerekűt

  A kerékpár úgy lett kialakítva, hogy biztos támasz legyen kanyarodáskor is, így azok az embertársaink akik egészségügyi okokból nem tudnak kétkerekűn egyensúlyozni, könnyedén tekerhetnek a Tuvie-val. Már maga a design is bizalmat ad arra, hogy lehet kerékpározni segítség nélkül is. Bár ez a bringa kifejezetten a fogyatékkal élőknek lett tervezve, hasznos lehet időseknek, rehabilitációs szakaszban vagy akár a mozgáskoordináció fejlesztésére.

  Bővebben
 2. Külön rendszám hátsó kerékpárszállítóra?

  Egyre népszerűbbek az autók hátsó ajtajára hevederrel rögzített vagy vonóhorogra rögzíthető, egyszóval hátsó bringatartók. A hátsó elhelyezésű szállítókon sokkal kényelmesebb a fel- és lerakodás, a tetőtartókkal ellentétben. Nem növelik jelentősen a zajt és a fogyasztást, és nem rendezünk roncsderbit, ha elfeledvén tetőszállítmányunkról, lehajtunk a mélygarázsba. Csakhogy ezek a kerékpárszállítók általában kitakarják a rendszámot és/vagy a hátsó lámpát, amiért a yard bizony büntet.

  Hátsó kerékpárszállítóra rendszám

  A kérdés, kötelező-e megvenni a harmadik rendszámot?

  Korábban számos kérdést kaptunk az érvényben lévő jogszabállyal kapcsolatban, melynek értelmezése szerint köteles volt a felhasználó a rendszámot kitakaró kerékpárszállító esetén, áthelyezni azt autójáról a kerékpárszállítóra. Nem árt tudni

  Bővebben
 3. Ez is camping, na de milyen?!

  Ez is camping kerékpár, de tandem és összecsukható. És ha azt gondolnád, hogy manapság találták ki, hát nem!

  Camping tandem összecsukható

  A Graziella formája egy olasz dizájner, Rinaldo Donzelli agyából pattant ki, majd 1963-ban meg is építette fia, Teodoro Carnielli és Vittorio Veneto. Teodoro még 1908-ban alapított egy fitnesz eszközöket, főleg szobakerékpárokat és kerékpárokat gyártó céget. Fia, Guido Carnielli hamar beszállt a kerékpárgyártásba. Nagy szerepe volt az ötlet megvalósításában, hogy egy összecsukható kerékpárt készítsenek, kis kerekekkel, melyet lehetne szállítani autóban. 1963-ban Guido nevén szabadalmaztatták. Az eredeti bringa még Bottecchia márkanéven futott, de 1964-ben a Graziella önálló márka lett. Kezdetben a Graziella tandem egysebességes, összecsukható bicikli volt 16 "-os kerek

  Bővebben
 4. Okosítsd a bringád!

  A mai világban a kerékpározás a túl nagy forgalom miatt hihetetlen koncentrációt igényel és túl sok veszéllyel jár. A SmartHalo okos bringa rendszerével a kerékpározás újra fesztelenné válhat. A kormányra szerelt fénysávokat használó eszköz rengeteg beépített hasznos funkcióval bír. Egy valódi okos eszközt kapunk a bringázásunkhoz.

  Okos bringa

   

  Navigáció


  Az eszközön található fényjelzésekkel sarokról sarokra navigál. Végigvezet a leggyorsabb és legbiztonságosabb útvonalon.
  Ha nagyobb kihívásra vágysz, akkor működhet úgy is, mint egy digitális iránytű, és csak a célodat mutatja meg. De hogy hogyan jutsz oda, az már rajtad múlik.
  Ha hosszú volt a napod és már nem emlékszel, hogy reggel pontosan hol hagytad a bringádat, akkor az alkalmazás megmutatja térképen az utolsó ismert helyzetét.

  Videó!  Bővebben
 5. Pitypangból csináltak bringakülsőt

  Egy Kazahsztánban őshonos pitypangfajtája, a gumipitypang gyökerét felhasználva készített kerékpárra gumiabroncsot az Apollo Vredestein  gumiabroncsgyár és a Wageningen Egyetem és Kutatóközpont.

  Pitypangból csináltak bringakülsőt

  A prototípust pár napja, a kerékpárosszakma legnagyobb bemutatóján, az Eurobike-on láthatta először a közönség a németországi Friedrischshafenben.

  A prototípushoz Hollandiában termesztett pitypangot használtak, fokozatosan kísérletezték ki, hogyan tudják a legjobb minőségű gumit kisajtolni. Az így megalkotott különleges összetétel lett a Fortezza Flower Power prototípus alapanyaga, ami ráadásul jobb tapadást biztosít a hagyományos abroncsoknál, mert sokkal magasabb koncentrátumban található meg benne a természetes gyanta. Jelenleg a tömeggyártás elindításának lehetőségét vizsgálják.

  Fo

  Bővebben
 6. Kerékpározás télen?! Ne te essél, hanem a hó!

  Sokan tartanak a hideg, havas időben való kerékpározástól. Az ember komfortérzetét erőteljesen befolyásolják a mínuszok. Vannak akik a kondíció megtartása végett ilyenkor szoba- vagy spinning kerékpárra szállnak. Előre bocsátom, ez mindenképpen hasznos. Még jobb, ha ilyenkor ablakot nyitunk és friss levegőt szívunk. Persze a szobakerékpározás közel sem olyan változatos, mint amikor két keréken hasítunk és közben minden változóban van, a táj, az emberek, az autók. Sebaj! – ezen könnyen segíthetünk. Hallgassunk közben zenét, esetleg nézzünk egy jó filmet vagy menjünk el egy közös spinning edzésre!

  Téli kerékpározásPersze a legelszántabbaknak nem fogja kedvét szegni a hideg és a latyak. Nem is beszélve az egekbe felszökött benzinárakról és a lassú, drága tömegközleke

  Bővebben
 7. A brit bringásoknak is lesz adókedvezmény

  A British Cycling a közelmúltban vetette fel azt a javaslatot, hogy azok a személyek, akik biciklivel járnak dolgozni, évi 250 font adókedvezményre legyenek jogosultak. A szervezet célja, hogy a kormány elfogadja azokat az intézkedéseket, amelyek ösztönöznék az embereket az aktív mozgásban való részvételre.

  A főbb javaslat szerint a kedvezményt azok vehetik igénybe, akik rendszeresen biciklivel járnak munkába, az egyéni vállalkozók, valamint a munkáltatók például korszerű munkahelyi biciklitárolók építésére.
  A ’Bike Break’ elnevezésű intézkedés által a kerékpározók évi 250 fontot(~90 000 Ft) igényelhetnének vissza adójukból, amennyiben igazolni tudják, hogy valóban rendszeresen biciklivel járnak munkába. A British Cycling szerint ezt könnyedén igazolni lehet egy olyan alkalmazás kifejlesztésével, amely képes nyomon követni a felhasználók napi útvonalát.
  A

  Bővebben
 8. Elindult a BRINGAMAX program

  Bringamax néven a biztonságos kerékpározás érdekében indított átfogó kampányt a rendőrség és a kerékpár-forgalmazók szövetsége.

  Hiába kötelező néhány fontos tartozék a bicikliken, előfordul, hogy már vásárláskor hiányoznak a legfontosabbak. Például világítás, fényvisszaverő macskaszem vagy csengő nincs a kerékpáron. Ezért indított közös kampányt a rendőrség és a kerékpár-forgalmazók szövetsége, a cél, hogy minél több megfelelően felszerelt kerékpár legyen az utakon.

  BringaMax Program

  Az úgynevezett Bringamax program lényege, hogy azok a biciklik, amelyeknek már a vásárláskor hiánytalan a felszereltségük, igazoló matricát kapnak. Ezeket a vevő is könnyen felismerheti, és bízhat abban, hogy az üzletből megfelelően felszerelt kerékpárt vihet haza. A biztonságos felszerelést jelző matrica nálunk is megszerezhető. Évente csaknem

  Bővebben
 9. Adókedvezmény bringával munkába járóknak

  Adókedvezménnyel támogatnák a kerékpáros közlekedést egy új javaslatcsomag szerint, amit Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos jegyez.

  Adókedvezmény bringával munkába


  Ha a javaslatcsomagot elfogadják a munkáltatók az eddigieknél kedvezményesebb adózás mellett támogathatnák biciklivel munkába járó dolgozóikat. Jobb kondíciókkal vehetnének a munkatársaiknak BuBi-bérletet, valamint szintén kedvezményes adózással vehetnének kerékpárt az alkalmazottaknak.
  2017-re lehet törvény a javaslatból, ha kormány elfogadja. A példát Óbuda önkormányzata adta. A III. kerületi önkormányzat munkatársai idén tavasz óta napi 400, havi 8 ezer forinttal gazdagodhatnak (Erzsébet-utalvány formájában), ha kerékpárral járnak dolgozni. Ezt a lehetőséget mostantól kiterjesztik a kerületben, és már az összes, önkormányzati fenntartású in

  Bővebben
 10. Interjú Sterling Lorence Mountain bike fotóssal

  Sterling Lorence profi mountain bike fotós, az egyik legnagyobb név a szakmában, akinek igazán emlékezetes pillanatokat köszönhetünk. A BikeRadar tudósítója, Callum Jelley feltett néhány kérdést az objektív mögött álló Sterlingnek.

  Sterling Lorence Mountain bike fotós

  Egy egész napot töltöttünk fotózással és biciklizéssel a mountain bike Mekkájában, Whistlerben. Már sokszor fotóztál itt. Nem nehéz mindig egy új nézőpontot találni a világ egyik leggyakrabban fotózott mountain bike helyszínén?
         – Bár sokszor fotóztam itt már ezelőtt, mindig lehet új szemmel nézni a dolgokat és találni egy új nézőpontot, szóval ez mindig szórakoztató.
  North Shore-ban születtél és nőttél fel. Ez hogyan befolyásolt téged és a munkásságodat?
         – K

  Bővebben