BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

Monthly Archives: February 2014

  1. Multi-kosár kerékpár

    A "kosárbringa" amellett, hogy ugyanúgy használható, mint bármely más kerékpár a hétköznapi közlekedésben, igen komoly teherbírásra is képes.

    Multi-kosár kerékpár

     

    Belgiumban egy Design Kiállításon a "kosár-kerékpár" sok ember figyelmét magára vonta.
    Az eredeti kerékpár vázat a tervező alaposan átalakította. Hátul olyan nagy fém kosarat kapott a bringa, hogy akár egy 10 éves gyerek is belekuporoghat, természetesen anélkül, hogy lába a küllőbe beleakadhatna.

    Multi-kosár kerékpár

    Azért kiváncsiak lennék, hogy a módosított KRESZ szabályok ismeretében, mit szólnának hozzá a rend őrei. Akkor sem kell aggódnia, ha hétvégi bevásárlásra

    Bővebben
  2. A jövő kerékpárja a 3D nyomtatással készült titanium bringa

    3D nyomtatás nagy divat napjainkban. Az elmúlt években több kerékpár is készült ezzel a technológiával. Nemrég egy kis ausztrál gyártó, a Flying Machine Bicycle Stúdió bemutatta első 3D-s nyomtatóval készített titánium vázzal szerelt kerékpárt, mely a 3DP-F1 nevet kapta.

    3D kerékpár nyomtatás

    A 3D nyomtatás, a electron beam machining nyomtatásai eljárásnak köszönhetően  rendkívül rugalmas a vázgeometria kialakítása tekintetében. A folyamat során a felület olvadásának fokát programozni lehet, így a szikraforgácsolással elkészített éles, kis méretű felületekkel ellentétben a nyomtatott alakzatok nem deformálódnak. Az EBM technológiával készült alkatrészek élettartama jelentősen megnő és a korrózióval szembeni ellenállás is hatékonyabb. A kötéseket a titán csövek és a 3D

    Bővebben
  3. Vajon mi lesz a roller, a kerékpár, és a görkorcsolya keresztezéséből?

    Gyártója szerint hihetetlenül praktikus fitneszgép.
    Az Aeyoval közlekedők minden alkalommal egy kardio edzést hajtanak végre. Használata közben a vér friss oxigént szállít a sejtekhez. A függőleges testhelyzet segít elkerülni az izomgörcsöket, és felszabadít a stressz alól, felfrissíti az elmét.
    Korcsolyázó mozdulatokkal lehet mozgásba hozni és ugyanúgy kormányozható, mint a kerékpár vagy a roller.
    Az Aeyo járgánya gondosan megtervezett konstrukció. Fékrendszere abszolút megbízható. Összecsukható, így vállon hordozható. Csúcsforgalomban tökéletes közlekedési eszköz :-)
    Forrás: wordlesstech

    Bővebben