BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

Adókedvezmény

 1. A brit bringásoknak is lesz adókedvezmény

  A British Cycling a közelmúltban vetette fel azt a javaslatot, hogy azok a személyek, akik biciklivel járnak dolgozni, évi 250 font adókedvezményre legyenek jogosultak. A szervezet célja, hogy a kormány elfogadja azokat az intézkedéseket, amelyek ösztönöznék az embereket az aktív mozgásban való részvételre.

  A főbb javaslat szerint a kedvezményt azok vehetik igénybe, akik rendszeresen biciklivel járnak munkába, az egyéni vállalkozók, valamint a munkáltatók például korszerű munkahelyi biciklitárolók építésére.
  A ’Bike Break’ elnevezésű intézkedés által a kerékpározók évi 250 fontot(~90 000 Ft) igényelhetnének vissza adójukból, amennyiben igazolni tudják, hogy valóban rendszeresen biciklivel járnak munkába. A British Cycling szerint ezt könnyedén igazolni lehet egy olyan alkalmazás kifejlesztésével, amely képes nyomon követni a felhasználók napi útvonalát.
  A

  Bővebben
 2. Adókedvezmény bringával munkába járóknak

  Adókedvezménnyel támogatnák a kerékpáros közlekedést egy új javaslatcsomag szerint, amit Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos jegyez.

  Adókedvezmény bringával munkába


  Ha a javaslatcsomagot elfogadják a munkáltatók az eddigieknél kedvezményesebb adózás mellett támogathatnák biciklivel munkába járó dolgozóikat. Jobb kondíciókkal vehetnének a munkatársaiknak BuBi-bérletet, valamint szintén kedvezményes adózással vehetnének kerékpárt az alkalmazottaknak.
  2017-re lehet törvény a javaslatból, ha kormány elfogadja. A példát Óbuda önkormányzata adta. A III. kerületi önkormányzat munkatársai idén tavasz óta napi 400, havi 8 ezer forinttal gazdagodhatnak (Erzsébet-utalvány formájában), ha kerékpárral járnak dolgozni. Ezt a lehetőséget mostantól kiterjesztik a kerületben, és már az összes, önkormányzati fenntartású in

  Bővebben
 3. Szeptember végéig lehet jelentkezni a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címre

  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által hetedszerre meghirdetett beküldési határideje szeptember végén lejár. A közlekedésért felelős tárca a munkáltatók, önkormányzatok példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntető címekkel. A nyertesek egy évig használhatják majd a „Kerékpárosbarát Munkahely 2013” vagy „Kerékpárosbarát Település 2013” elnevezést és emblémát.

  Kerékpáros barát település

  A felmérések szerint Magyarországon évről-évre gyarapodik a rendszeresen kerékpározók tábora. A kormányzat bátorítja a kerékpárral közlekedő munkavállalók, ügyfelek kiszolgálására alkalmas munkahelyek, intézmények kialakítását.
  A munkáltatók és önkormányzatok számára idén az eddiginél kevesebb feladatot jelent a pályázati részvétel. Az eljárás egyszerűsítésének köszönhetően az ada

  Bővebben