BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

Monthly Archives: September 2013

  1. Tovább bővítik a kerékpárszállítási lehetőségeket a budapesti tömegközlekedési hálózaton

    2013. szeptember 16-ától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több felszíni járatán egy éven keresztül teszt jelleggel biztosítja a kerékpárok szállításának lehetőségét. A fővárosi tömegközlekedésben eddig csak a HÉV-en, a fogaskerekűn és a dunai hajón volt szállítható kerékpár, hétfőtől azonban a Fenyőgyöngye és a Mátyáshegy felé közlekedő 65-ös és a 165-ös autóbuszon, a Németvölgyet és Farkasrétet elérő 59-es, 59A villamoson, valamint a zuglói 77-es trolibuszon is.

    Kerékpárszállítás közlekedési eszközökön

    A főváros közlekedésszervezőjeként a BKK fontosnak tartja a kerékpározás integrációját közösségi közlekedéssel, a kombinált utazási lehetőségek támogatását, ezért döntött további felszíni tömegközlekedési eszközökön történő kerékpárszállítás tesztjellegű bevezetéséről. 2013 tavaszán

    Bővebben
  2. Használható kerékpár kartonpapírból?

    Láttunk már példát a történelemben arra, hogy járműveket, használati tárgyakat modellezett le valaki papírból. Viszont ezek a legtöbb esetben csak ügyes hasonmásai az eredetinek és rendszerint dísztárgyak, nem többek. Izhar Gafni viszont teljesen más koncepciót képzelt el: Úgy tervez kartonpapírból kerékpárt, hogy az teljesen működőképes, használható legyen.


    Papírból használható kerékpár


    Más kérdés persze a tartósság, de ebben az esetben szinte lényegtelen: Szerinte a bringa legnagyobb előnye, hogy rettentően olcsó, így ha néhány hét vagy hónap alatt sikerül leamortizálni, akkor csak simán készítünk egy újat. Persze ez aligha mindennapi használatra lett tervezve, de a masszív felépítményt az is bizonyítja, hogy Izhar maga ül rá és teker át a városon, pedig nem egy pehelykönnyű vékony sportoló. A fenti videóból

    Bővebben
  3. Ilyen volt az EuroBike 2013

    Ismét a EUROBIKE-on jártunk. Ebben a bejegyzésünkben közel félórás videót láthattok a 2013-2014-es újdonságokról. Izgalmas napok voltak és -előre szólunk - rengeteg újdonság. Az eseményt több, mint 135 000 négyzetméteren rendezték meg, melyen pár nap alatt több, mint 1 400 kiállító és 42 000 szakmai látogató vett részt.

    Eurobike 2013

    Az augusztus 27-től -31-ig tartó bringás kiállítást Friedrichshafen-ben rendezték. Amit hirtelenjében le lehet szűrni az az, hogy a 2014-es év slágere a 27,5"-os  kerékméret lesz. És tényleg jobb és hatékonyabb, ezt a közeljövőben be is fogjuk nektek mutatni. A Giant ugyanis remek hatástanulmányt végzett. Az elektronikai újdonságok száma is rendesen megugrott. Természetesen ezekről is beszámolunk a következő hetekben.

    <iframe width="420" height="315" src="http

    Bővebben
  4. Kerékpárosok figyelem! KRESZ változások

    Teljesen felülvizsgálták kerékpárosok közlekedésére vonatkozó rendelkezéseket. Az ok, hogy a kerékpáros közlekedés napjainkban – az EU-ban és Magyarországon egyaránt – megkülönböztetett figyelmet élvez. Annak ellenére, hogy a kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői, mégis részarányuk az összes közlekedési baleseten belül aránytalanul magas.

    Kerékpáros KRESZ

    A legfrissebb statisztikai adatok alapján 2009-ben 1830 kerékpáros okozott személysérüléses közúti balesetet, amely az összes baleset 10,2 %-ának felel meg. Nyilvánvaló, hogy ez az arány jóval magasabb annál, mint azt a kerékpárosok közúti forgalmon belül betöltött szerepe indokolna.
     

    Bővebben
  5. Szeptember végéig lehet jelentkezni a Kerékpárosbarát Település és Munkahely címre

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által hetedszerre meghirdetett beküldési határideje szeptember végén lejár. A közlekedésért felelős tárca a munkáltatók, önkormányzatok példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntető címekkel. A nyertesek egy évig használhatják majd a „Kerékpárosbarát Munkahely 2013” vagy „Kerékpárosbarát Település 2013” elnevezést és emblémát.

    Kerékpáros barát település

    A felmérések szerint Magyarországon évről-évre gyarapodik a rendszeresen kerékpározók tábora. A kormányzat bátorítja a kerékpárral közlekedő munkavállalók, ügyfelek kiszolgálására alkalmas munkahelyek, intézmények kialakítását.
    A munkáltatók és önkormányzatok számára idén az eddiginél kevesebb feladatot jelent a pályázati részvétel. Az eljárás egyszerűsítésének köszönhetően az ada

    Bővebben