BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

Monthly Archives: August 2013

  1. Át lehet, sőt, át kell rakni a rendszámot!

    Akik jogkövető módon szerették volna használni a vonóhorgos bringatartót, csapdában érezték magukat. A törvény nem engedi, hogy átrakják a rendszámot az amúgy jól kitalált helyre, de a takarás is illegális. Tőlünk nyugatabbra általában egy harmadik rendszámot tesznek a tartóra, de nálunk ilyen – egyelőre – nem létezik. Volt, aki házi másolatot készített, másokat pedig állítólag megbüntettek.

    Hátsó kerékpárszállítóra rendszámtábla

    Vonóhorogra szerelhető kerékpártartó

    Kérdésünkre, hogy mi a helyes megoldás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a rendőrség egyhangúan állította, ilyen nincs. Az ő értelmezésükben nem szabad átrakni a rendszámot, eltakarni pláne nem, úgyhogy pillanatnyilag nem lehet legálisan használni az ilyen kerékpártartókat.

    Bővebben
  2. Kézzel-lábbal hajtható kerékpárt dobtak piacra

    Ráugrottak a gyártók a négypedálos kerékpárra. Nemrégiben egy hátfájással küzdő holland sebész, Lex van Stekelenburg ötlete alapján a TSG Essempio megtervezte a 4StrikeBike-ot, a négypedálos kerékpárt. Azóta egy svájci cég is rástartolt a négypedálosokra, most pedig egy német cég, a Varibike Gmh. dobta piacra a teljes testet megmozgató bicikliket.

    Kézzel-lábbal hajtható kerékpár

    A koncepció lényege, hogy a hagyományos kerékpárokhoz hasonlóan ezt a biciklit is lehet szimplán lábbal tekerni, de itt a kormány is használható pedálként. Illetve a kormány maga a pedál.

    Kézzel-lábbal hajtható kerékpár
    A biciklis tetszés szerint hajthat lábbal,

    Bővebben
  3. Kerékpártárolót a budapesti tűzfalakra!

    Az ábrákon látható kerékpártárolót a Manifesto Architecture cég munkatársai álmodták meg, majd 2011-ben avatták fel a tervpályázat győztes művét Szöulban. A tároló szerkezet kifejezetten jól mutat a tűzfalon, így érdekesebbé és szebbé is teszi a várost.

    Kerékpártárolót a budapesti tűzfalakra!

    Fogaskerék meghajtású kerékpártároló a tűzfalon

    Kerékpártárolót a budapesti tűzfalakra!

    A tér feletti tűzfalra szerelték a monumentális tárolót, így a kerékpárok nem az utcán vagy a járdán foglalják el a teret. A szerkezet egyszerű: 2 db óriáskereket illetve a láncszer

    Bővebben
  4. 24 órás verseny a kiskunlacházai repülőtéren

    Augusztus 24-25-én  első alkalommal rendezik meg ezt a különleges kerékpáros eseményt. A  kiskunlacházi repülőtér "tükörsima" kifutóján próbálhatják ki magukat a résztvevők. 7 kilométeres körben 12 vagy 24 órán át versenyezhetnek egyéniben, párban vagy csapatban.

    24 órás bringaverseny

    A bringásoknak ritkán van lehetőségük két teljes napot ilyen módon együtt tölteni, az élmény semmilyen más versenyhez nem hasonlítható. Persze nyilván sokan vannak, akik rövidebb távval is beérik, így 12 órás, vagy 100 kilométeres penzumra is van lehetőség nevezni, sőt, az est fénypontja, a 100 mérföldes (161 km) éjszakai futam pontban éjfélkor indul! A 3-4 fős vagy 5-8 fős csapatok tagjai számára a folyamatos buli garantált, s persze ilyenkor van idő végigbeszélni még azt is, amire hagyományos versenyeken nem marad idő.
    A versenyne

    Bővebben