BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

24 órás verseny a kiskunlacházai repülőtéren

Augusztus 24-25-én  első alkalommal rendezik meg ezt a különleges kerékpáros eseményt. A  kiskunlacházi repülőtér "tükörsima" kifutóján próbálhatják ki magukat a résztvevők. 7 kilométeres körben 12 vagy 24 órán át versenyezhetnek egyéniben, párban vagy csapatban.

24 órás bringaverseny

A bringásoknak ritkán van lehetőségük két teljes napot ilyen módon együtt tölteni, az élmény semmilyen más versenyhez nem hasonlítható. Persze nyilván sokan vannak, akik rövidebb távval is beérik, így 12 órás, vagy 100 kilométeres penzumra is van lehetőség nevezni, sőt, az est fénypontja, a 100 mérföldes (161 km) éjszakai futam pontban éjfélkor indul! A 3-4 fős vagy 5-8 fős csapatok tagjai számára a folyamatos buli garantált, s persze ilyenkor van idő végigbeszélni még azt is, amire hagyományos versenyeken nem marad idő.
A versenynek három különleges indulója is lesz, három világbajnok: Halápi Sándor velocipéddel a történelmi bringák versenyén kétszeres vb-győztes, Káldy Attila ultratávú triatlonos négyszer diadalmaskodott vb-ken, míg Szőnyi Ferenc triatlonos tíz- és hússzoros Ironmanen nem talált legyőzőre.
Már több, mint 80 egyéni versenyző nevezett a 24 órás viadalra, ez meghaladja a jól ismert Le Mans-i 24 órás kerékpáros verseny résztvevőinek számát.

A kiskunlacházai repülőtér betoncsíkjain kijelölt  a legkitartóbbak, egyénileg, váltóban, vagy akár a „röpke” 100 kilométeres betétfutamon. Persze a családtagokat is több kiegészítő programmal várják a BSI rendezvényén, ha nem volna elég a két napos együttlét, a 24 órás versenyek egyedülálló hangulata…
A 24 órás országúti versenyek egyre népszerűbbek Nyugat-Európában, elég csak a Le Mans-i versenypályán vagy a Nürburgringen rendezett eseményekre gondolni, melyekről a magyar endurance-bringás, Káldi Attila kapcsán hallottunk itthon is. Miközben az egyéni indulók a teljesítőképességük határait feszegetik, a többfős váltókban indulók és kísérőik remek hangulatban, sütve-főzve bandázhatnak a depókban, a sátrak között, vagy szurkolhatnak a pályán küzdő társaknak.
A 7 km-es körpálya sok egyenessel, kevés kanyarral, minimális szintkülönbséggel, tükörsima betonnal biztonságos sötétben is. Egy valódi repülőtér, ami csak fokozza a különleges hangulatot! Körönként 2 db, 2 km-es egyenessel, egy éles fordítóval, és néhány nagy sebességű kanyarral. Szóval nem nehéz a pálya, nappal megtanulod, éjszaka már menni fog álmodban is.
További részletek, nevezési információk az esemény honlapján találhatók a 24orabringa.hu oldalon.

← Előző Következő →