BicikliCentrum

Bevásárlókosár 0
0 Ft

Carrera Foldable összehajtható kerékpáros sisak

A kerékpározás egyre népszerűbb tevékenység hazánkban. Szeptemberben már minden negyedik budapesti ment legalább egy alkalommal a munkahelyére kerékpárral. Ez mindenképpen örvendetes dolog, hiszen a bringázás pozitív hatással van a testi-lelki egészségünkre, növeli a fizikai teljesítőképességünket, ritmus- és egyensúlyérzékünket és a hajtásban, az ellenszélben ott van a szabadság öröme.

 Carrera foldable összecsukható sisak

Azonban jó, ha figyelünk a magunk és mások biztonságára. Nem kell ötvennel száguldani a sok-sok bringás – sőt jó néhány gyalogos – között a Gellért rakparton. Az nem az a hely ahol a vagány bringás megmérettetheti magát. Na de nem is erre akartam most kitérni, hanem inkább a biztonság-divat-esztétika összhangjára. Arra hogy ne legyen ciki egy fejvédőt felvenni, miközben többtonnás járművek között hajtunk. Egy újabb felmérés szerint a kerékpárosoknak több, mint 80%-a nem hord semmilyen fejvédőt. Különösen igaz ez azokra, akik alkalmanként bicajoznak. Pedig a kerékpáros balesetekben a fejsérülés a legveszélyesebb. Ezt a statisztikai adatok is bizonyítják. A nagyobb járművekkel való ütközések 90%-ában éppen az okoz tragédiát, hogy a fejet nem védi semmi. Van azonban megoldás!

 Carrera foldable összecsukható sisak

A Carrera cég 2013-as újdonsága a Foldable összehajtható fejvédő. Flexibilis kerete a maximális kényelmet és szellőzést is biztosítja, emellett megfelel a legmagasabb biztonsági követelményeknek is (EN 1078 tanúsítvány) és még könnyű is. Mérettől függően a súlya 310 és 360 g között van. Köszönhetően az egyedi dizájnnak, a sisak biztosítja a lehető legjobb szellőzést. A front-to-back szellőzők a levegőt könnyen beengedik, elkerülve a nedvesség megtartását, így a fejbőr és a haj száraz marad. A belső kialakítás minden fejformára illeszthető.  A bélés párnázott, puha, antiallergén. A párnákat tépőzáras rendszerrel rögzítették, bármikor kivehető és mosható. Összecsukva több mint 20% a térnyereség, tehát könnyebben elfér a táskában. Fém karabinerrel rögzíthető a kerékpárhoz, táskához vagy övtartóra. Színek: fényes fehér, fényes fekete, narancs, kék, limezöld, piros, lila.

Carrera Foldable összehajtható kerékpáros sisakok

← Előző Következő →